Info Straat
 
001
002 - Watertoren
003
 

 

De straat...

Hieronder algemene informatie over de straat.

Voor informatie over een specifiek adres, klik je op het huisnummer in het menu aan de linkerkant van het scherm (indien beschikbaar).

 

 

Straatnaam

Adrescode

Zegestraat

WILZEGES_000

 

Naamgeving

Sinds

14 september 1965

Vroegere naam:

Laan der Verbondenen

 

Begin / Einde

 

Zijstraten

  • -

 

 

Informatie

Op 14-9-1965 werd door het college besloten de naam "Zegestraat" te geven aan het gedeelte van de Captain Trippstraat, tussen de Dendermondsesteenweg en de Oud-Strijdersstraat.

De straat behoorde als Laan der Verbondenen tot het "Nieuw Richtingsplan der geteisterde wijk", op 29 april 1920 door G. Van Dijck opgemaakt (zie Captain Trippstraat).

Bron: "Geschiedenis van de Willebroekse straatnamen", samengesteld door Karel De Decker en uitgegeven door CSC Vormingswerk Willebroek in 1989.

 

Ligging in de gemeente

 

 

Afbeeldingen

 

 

1975

Luchtfoto van de Watertoren, de Dendermondsesteenweg, de Oud-Strijdersstraat, de Dr. Persoonslaan en de Zegestraat (vlak achter de watertoren).

Op de voorgrond links zie je nog de gebouwen van de supermarkt Amelinckx, met het begin van de Kapellenboslaan. 

Bron: WIL-BIB

Tussen het "Wildebrouc" van 1180 dat in die tij tot het aartsbisdom Kamerrijk behoorde, en het "Willebroek" zoals dat in 1975 vanuit de lucht kon worden gezien, ligt een hele wereld.

Men treft in bovenstaand beeld, dat gedragen wordt door de in 1950 gebouwde watertoren en de honderden daken, de links gelegen Dendermonsesteenweg die ter hoogte van het August Van Landeghemplein een fiks bochtje naar rechts neemt om van daarui richting Mechelen te snellen, war ze ter hoogte van de Willebroekse Vaart de "brug der zuchten" ontmoet, die een 40-tal keren per dag wordt opgehaald.

Het is een beeld dat "luchtig" is en speels lijkt, al vertelt het ons ergens dat in "naam van de vooruitgang" niet alles ten goede veranderd is.

Bron: "Willebroek zoals het vroeger was" (Karel De Decker, Edit. Europese Bibliotheek - Zaltbommel, NL, 1996)

 

 

 

2016

Afbraak van het huis op de hoek van de Zegestraat en de Dendermondsesteenweg.

Bron: PI-TB

 

 

 

2017

De hoek van de Dendermondsesteenweg en de Zegestraat.

Bron: ?

 

 

Nog verwerken

-

 

 

 

Laatste wijziging 06-12-2023 - Controle - Toevoegen nr. 3
04-08-2023 - Toevoegen overzicht aangrenzende straten
30-07-2021 - Creatie van de pagina