Introductie
Tips
Vlagjes & Icoontjes
Tijdsbalk
Overzichten
Bronnen

Algemene tips | Het menu links |

 

 

Algemene tips

Elke pagina met een historisch overzicht beslaat meestal een periode van 20 jaar in de oudere tijden. Meer recent is er meer informatie beschikbaar en beslaat een webpagina een periode van slechts 10 jaar - op het einde beperkt de informatie per pagina zich zelfs tot een duurtijd van 5 jaar.

 

Om makkelijk van de ene periode naar de andere te kunnen klikken, is bovenaan elke pagina een balk zichtbaar.

De cijfers op zwarte achtergrond geven "hondertallen" of eeuwen weer. De bovenste lijn leidt naar de eeuwen voor onze jaartelling, met de prehistorie helemaal links en het begin van onze jaartelling helemaal rechts.

De lijn eronder leidt dan naar de laatste twintig eeuwen, met de de 21ste eeuw als laatste (20 ..)

 

Net daaronder vind je links & rechts pijltjes. Aan de linkerzijde kan je naar de onmiddellijk voorgaande periode keren - aan de rechterzijde naar de onmiddelijk volgende periode.

 

Daaronder staan links om snel naar een periode binnen een eeuw te springen.

Kies je bijv. voor 1040, dan klik je eerst op  10 ..  Om een onderscheid te maken tussen de periode vr onze jaartelling en deze erna, kreeg de oudste periode een donkergroene achtergrond, vb.   -7.. . De laatste 2000 jaar kreeg een zwarte achtergrond.

 

Op de pagina waar je terechtkomt klik je dan weer op   41  .

De cellen kleuren respectievelijk naar oranje en lichtgele achtergrond.

 

Helemaal onderlijnd en tussen verticale lijntjes, staan de jaartallen (onderlijnd) waarvoor informatie op de pagina aanwezig is. Klik op het jaartal om naar de informatie te springen.

 

Wil je terug naar de beginpagina van de tijdsbalk, dan klik je op Tijdsbalk in het navigatiemenu bovenaan. Om naar de hoofdpagina van het web terug te keren, klik je dan weer op www.willebroek.info

 

Hieronder een voorbeeld - let op: de links werken NIET.

 

 

-30.. -25.. -20.. -19.. -18.. -17.. -16.. -15.. -14.. -13.. -12.. -11.. -10.. - 9.. - 8.. - 7.. - 6.. - 5.. - 4.. - 3.. - 2.. - 1.. - 0..
    0..  1..  2..  3..  4..  5..  6..  7..  8..  9.. 10.. 11.. 12.. 13.. 14.. 15.. 16.. 17.. 18.. 19.. 20..  
-10 jaar   +10 jaar 
 01  11  21  31  41  51  61  71  81  91

 

1041 | 1042 | 1043 | 1045 | 1048 | 1049

 

 

In de periode vr onze jaartelling, worden enkel de jaren getoond waarvoor gegevens beschikbaar zijn. In de periode vanaf het jaar 0 wordt voor elk jaar een tabel voorzien, zelfs als er gn gegevens beschikbaar zijn.

 

Wanneer een periode of datum bekend is, wordt deze in afwijkende kleur gemarkeerd. Voorbeeld:

14 apr: Lodewijk van Nassau (1538 Dillenburg +1574 Mokerheide) en Hendrik van Nassau sneuvelen in de strijd tegen Requesens op de Mokerheide.

 

Voor de maanden worden de meest gangbare afkortingen gebruikt.

 

jan januari apr april jul juli okt oktober
feb februari mei mei aug augustus nov november
mar maart jun jun sep september dec december

 

In een aantal gevallen wordt gebruik gemaakt van lente, voorjaar, winter, zomer...

 

Indien bij een persoon geboorte- en/of overlijdensdatum bekend zijn, dan wordt ook dit in speciale kleur aangeduid. Voorbeld:

Cornelius Galle (1576 Antwerpen +29 mar 1650 Antwerpen), graveur.

 

Gegevens over personen uit een bepaald jaar, die niet direct gekoppeld worden aan chronologische gebeurtenissen, worden meestal onderaan het jaaroverzicht opgesomd.

 

Vlagjes en icoontjes geven een idee over het land / de gemeente waarover informatie beschikbaar is. Voor een aantal hoofdonderwerpen is al evengoed een icoon beschikbaar, zodat je ook hier weer weet of informatie over dit deelgebied vermeld wordt.

Informatie over de betekenis van de vlagjes en icoontjes

 

Het menu links

Door op INTRODUCTIE te klikken, krijg je uitleg over hoe de gegevens getoond worden in de drie kolommen naast mekaar.

Door op TIPS te klikken, krijg je dit scherm te zien, met een algemene uitleg over het gebruik van de verschillende elementen op de webpagina's. Ook wordt een "legende" besproken over het formaat hoe n en ander wordt weergegeven.

Als je op VLAGJES & ICOONTJES klikt, krijg je in een nieuw venster alle gebruikte vlagjes en icoontjes te zien. Doordat een nieuw venster wordt geopend, blijft het oorspronkelijke venster van de bekeken periode ongewijzigd.

Als je op TIJDSBALK klikt, ga je naar het overzicht met historische gegevens. Let op: er is dan niet langer een menu zichtbaar aan de linkerkant. Om terug te keren naar het normale venster gebruik je het snel-menu bovenaan de pagina.

Door op OVERZICHTEN te klikken, krijg je tabellen met afstammings- en regeeroverzichten, die de loop van de geschiedenis kunnen toelichten.

Door op BRONNEN te klikken, krijg je een overzicht van de werken die geconsulteerd werden / worden bij het samenstellen van dit web.

Laatste wijziging 17-05-2007 - Legende voor de vlagjes en icoontjes
05-05-2007 - Legende voor datumaanduiding
01-04-2007 - Aanpassing kleuren van menu vr onze jaartelling
24-03-2007 - Omzetting naar nieuwe stijl